• Alle
  • 55
    Muziek
  • 29
    Activiteiten
  • 12
    Natuur
  • 118
    Kerkberichten
  • 45
    Kunst, cultuur en musea
  • 2
    Evenement
  • 10
    Cursussen-Workshops-Lezingen
  • 13
    Sport

Nieuwe expositie in het Tramstation Gorssel

donderdag 1 februari 2024 10:00 t/m maandag 15 april 16:00 uur


Vanaf 1 februari tot 15 april exposeert Katya Goncharenko in het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.

Katya Goncharenko is een kunstenaar uit Oekraïne en woont momenteel met lotgenoten in de Bloemenkamp in Gorssel. Zij kwam aan het begin van de oorlog in Oekraîne in Nederland aan. Zij is de lokale bevolking erg dankbaar voor hun begrip en hulp.

Katya schildert sinds 2014. In dat jaar behaalde zij een medische graad en werkte op dat moment in de gezondheidszorg. Omdat kunst van grote betekenis in haar leven is, besloot zij haar leven radicaal te veranderen. 

Van 2020 tot de laatste rustige dag werkte zij met kinderen van 5-13 jaar, gaf tekenlessen, organiseerde uitstapjes in de open lucht en gaf workshops over het schilderen van kleding en schoenen. Het was een speciale ervaring voor haar. Het werken met kinderen is zowel moeilijk als spannend. Zij werkte ook als miniatuurschilder voor een Oekraïens bedrijf emc-model.com.ua, die zeldzame auto’s op kleinere schaal produceert. In 2019 werd een artikel over dit bedrijf geschreven in het Duitse tijdschrift “Modell Fahrzeug” Nr. 3/2019 mei-juni. Haar foto met werknemers werd daar ook afgedrukt. 

In hetzelfde jaar 2019 nam zij deel aan de internationale Schetswedstrijd voor jonge ontwerpers in Kiev, georganiseerd door New Fashion Zone, en behaalde daar de tweede prijs. 

Ook werkte zij als stoffenkunstenaar in een atelier dat zich specialiseerde in het naaien van sportkleding voor kinderen, in het bijzonder gymnastiekzwempakken. Verder ontwerpt zij ook kleding en naait dingen in de crazy wool techniek. Sjaals in deze techniek worden op de tentoonstelling gepresenteerd. 

Zij heeft geen formele kunstopleiding, maar nam wel lessen van een kunstenaar. Door training en hard werken heeft zij tot nu toe al haar creatieve doelen bereikt. Ondanks de oorlog en de moeilijke omstandigheden zal zij daarmee doorgaan.

 De openingstijden van het Tramstation zijn: dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur, donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur en vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Van buitenaf zijn exposities in het Tramstation permanent te zien. 






Correcties, vragen of aanvullingen?

Revelation of the moon Revelation of the moon ©eigen foto

Katya Goncharenko Katya Goncharenko ©eigen foto